Εκπαίδευση

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς και στόχο έχουν να ξεκλειδώσουν τη φαντασία και να ενισχύσουν τη δημιουργικότητα των παιδιών και των νέων.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΔιΦεΜΜ σε αριθμούς

Σχολεία
69

Μαθητές
4153

Συναυλίες
48

Μουσικό Κλειδί

Το Μουσικό Κλειδί αποτελείται από εργαστήρια εικαστικού και μουσικοκινητικού χαρακτήρα τα οποία πραγματοποιούνται στα σχολεία σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων, διακεκριμένοι νέοι καλλιτέχνες ερμηνεύουν έργα του κλασικού ρεπερτορίου, μεταδίδοντας στους μαθητές το πάθος και τις γνώσεις τους για τη μουσική. Μέσα από διαδραστικές προσεγγίσεις, ενθαρρύνουν τα παιδιά να συμμετέχουν και να ανιχνεύσουν νέους τρόπους έκφρασης μέσα από τη μουσική. Τα εργαστήρια διαρκούν από 45 έως 60 λεπτά και απευθύνονται σε μαθητές Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

MO-TO Key

Το ΜΟ-ΤΟ key είναι το δεύτερο πρόγραμμα του ΔιΦεΜΜ και δημιουργήθηκε το 2017 με στόχο να μυήσει τα παιδιά στην πολιτιστική διαχείριση, παρέχοντας χρήσιμες γνώσεις και απαραίτητες πληροφορίες.

Πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον γερμανικό πολιτιστικό θεσμό TONALi και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου. Η Ελλάδα, με εκπρόσωπο τη Λέσβο, είναι η τρίτη χώρα που υλοποιεί την εκπαιδευτική εφαρμογή, μετά τη Γερμανία και την Ιταλία.Το ΜΟ-ΤΟ key απευθύνεται σε μαθητές Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού και μαθητές Γυμνασίου.

Σε πρώτο στάδιο, οι συμμετέχοντες, μαθαίνουν πώς να διοργανώνουν μια πολιτιστική εκδήλωση και στη συνέχεια, περνούν στην πράξη: κάθε σχολείο «υιοθετεί» ένα μουσικό του TONALi, με στόχο να σχεδιάσει και να διοργανώσει μια κανονική συναυλία του στο σχολείο. Στην τελική φάση, οι μαθητές από όλα τα σχολεία συνεργάζονται και διοργανώνουν, από κοινού με την επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, την τελική συναυλία μουσικής δωματίου, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι “υιοθετημένοι” μουσικοί του TONALi και με την οποία ολοκληρώνεται το πρόγραμμα.

Συναυλία για Παιδιά και Νέους

Το ΔιΦεΜΜ διοργανώνει κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ για παιδιά και νέους μια συναυλία προσαρμοσμένη ειδικά για το νεαρό ακροατήριο, δίνοντας τους επιπλέον την δυνατότητα να έρθουν σε απευθείας επαφή με τους μουσικούς που συμμετέχουν στο επίσημο πρόγραμμα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές μας