Βιολί

Βέρμαγιερ Μαρία

Η Άννε Μαρία Βέρμαγερ άρχισε να παίζει βιολί στην τρυφερή ηλικία των τεσσάρων ετών. Το 2009, έγινε δεκτή ως νεαρή μαθήτρια στη Μουσική Ακαδημία Χανς Άισλερ του Βερολίνου και το ίδιο έτος μετακόμισε με την οικογένειά της στο Ρέγκενσμπουργκ, όπου άρχισε να μελετά με τον καθηγητή Κόνραντ φον ντερ Γκολτς.

Το 2014, συνέχισε τις σπουδές της στο Κέντρο Λέοπολντ Μότσαρτ του Πανεπιστημίου του Άουγκσμπουργκ, με καθηγητή τον Λίνους Ροτ. Η Άννε Μαρία έχει ήδη εμφανιστεί ως σολίστ με τη Νέα Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου, τις συμφωνικές ορχήστρες του Ρέγκενσμπουργκ και της Νυρεμβέργης, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ζάγκρεμπ κ.ά. Από το 2011, δίνει τακτικά ρεσιτάλ στο πλαίσιο καλλιτεχνικών γεγονότων, όπως το διεθνές φεστιβάλ παλαιάς και σύγχρονης μουσικής στο Τορίνο Antidogma Musica, και η σειρά συναυλιών στο Αβαείο του Σπάινσχαρτ. Το 2017,  κερδίζει Β΄ Βραβείο και Βραβείο Κοινού στο Διαγωνισμό TONALi17, και συνεργάζεται με το καλλιτεχνικό πρακτορείο Tonalisten.

Ως υπότροφος του γερμανικού μουσικού ιδρύματος Deutsche Stiftung Musikleben, η Άννε Μαρία εμφανίζεται πολλές φορές στη σειρά συναυλιών «Φουαγιέ νέων καλλιτεχνών» του ιδρύματος, και το 2014 συμμετέχει στον ετήσιο δίσκο ακτίνας που εκδίδεται από το Ίδρυμα. Από το 2010, παίζει με όργανα του Γερμανικού Ταμείου Μουσικών Οργάνων, ενώ αυτήν την περίοδο παίζει σε βιολί κατασκευασμένο περίπου το 1710 στο Μιλάνο από τον Κάρλο Τζουζέπε Τεστόρε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές μας