Ηθοποιός - Σοπράνο

Βελιμαχίτη Ματίνα

Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με ειδίκευση στην εκπαίδευση σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Σπούδασε στη Δραματική σχολή Βεάκη και συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις όπως Βικτώρ (Βιτράκ), Λιθουανία (Μπρούκ), Τα δένδρα πεθαίνουν όρθια (Κασόνα)  Η αυλή των θαυμάτων (Καμπανέλλη) κ.α.

Κοντά στην καταξιωμένη σοπράνο Βαρβάρα Γκαβάκου σπούδασε μονωδία, όπου και πήρε το δίπλωμά της με άριστα παμψηφεί και Βραβείο, συνέχισε με την Ειρήνη Τσιρακίδου ενώ παρακολούθησε σεμινάρια με την Δάφνη Ευαγγελάτου και Ghena Dimitrova.

Συμμετείχε σε περιοδείες της Όπερας του Κάλιαρι στην Ιταλία και έχει εμφανισθεί, στην Όπερα της Ρώμης, στο φεστιβάλ «Λευκές Νύχτες» της Αγ. Πετρούπολης, στα θερινά ανάκτορα του Μ. Πέτρου, στο Παρίσι (Εspace Pierre Cardin), στην Εθνική Όπερα του Κάιρο, με την Βrasov Philharmonic, Συμφωνική. Ορχ. της ΕΡΤ  με τους μαέστρους Iulian Rusu, Μιχάλη Γρηγορίου, Τάσου Συμεωνίδη κ.α.. Έχει κάνει κοντσέρτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, και σε φεστιβάλ όπως «Δημήτρια» Θεσσαλονίκης, “Καλομοίρης” Σάμος, Φεστιβάλ Ναυπλίου, Ηρακλείου, Σαντορίνης κ.α. Επίσης έχει ερμηνεύσει ρόλους όπως της Ντρουσίλα (Η στέψη της Ποππαίας), Μάγισσα Χέξε (Χένσελ και Γκρέτελ) κ.α. Έχει εμφανισθεί με έργα μουσικής δωματίου με τους Άρη Γαρουφαλή, Δημήτρη Τουφεξή, Θεόδωρο Κερκέζο, Χρίστο Παπαγεωργίου, Francesco Nicolosi, Alberto Portugeis, Ksenia Bashmet.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές μας