Πιάνο

Βαρβαρέσος Βασίλης

Η ήδη γεμάτη σαιζόν 2017-2018 του Βασίλη Βαρβαρέσου περιλαμβάνει εμφανίσεις, μεταξύ άλλων, στο Φεστιβάλ Μουσικής της Κωνσταντινούπολης, στο Φεστιβάλ Enescu, στο Festival des Musicales du Golfe, στο Festival de la Rochelle, καθώς επίσης και στα Sommets Musicaux de Gstaad και Festival Kulturscopes της Βασιλείας. Συμπράττει με την Ορχήστρα της Νορμανδίας, την Φιλαρμονική του Freiburg, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης καθώς και τη Φιλαρμονική G. Enescu, και ετοιμάζει την επόμενή του δισκογραφική δουλειά με την Aparte Records, με έργα Σούμαν, Ραβέλ και Σκριάμπιν.

Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες αίθουσες της Ευρώπης και έχει δώσει συναυλίες στην Κίνα, την Ιαπωνία, την Αίγυπτο, την Κορέα, και το Ισραήλ. Εχει πάιξει με διάσημες ορχήστρες και εμφανιστεί σε σχεδόν όλες τις πολιτείες των Η.Π.Α ως σολίστ με διακεκριμένες εμφανίσεις στο Carnegie Hall, Kennedy Center και Avery Fisher Hall καθώς και στο Λευκό Οίκο για τον απερχόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ Barrack Obama.

Ο Βασίλης Βαρβαρέσος έχει ηχογραφήσει δύο δίσκους με την NAVIS Classics και έναν με την Global Private Equity. Έχει γράψει ένα βιβλίο πάνω στη μουσική του Debussy, έχει γράψει μουσική για δυο ντοκιμαντέρ και μια ταινία μικρού μήκους καθώς και για ένα μιούζικαλ. Έχει συμπράξει επίσης σε συναυλίες μουσικής δωματίου με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως οι Michel Dalberto, Henri Demarquette, Nicolas Dautricourt, Noe Inui και Benedict Kloeckner. Σπούδασε με πλήρη υποτροφία στη Σχολή Juilliard της Νέας Υόρκης από όπου πήρε το πτυχίο, το μεταπτυχιακό του και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή, ενώ στη συνέχεια πήρε το Diplôme d’ Artiste-Interprète του Conservatoire de Paris. Έχει κερδίσει το 1ο βραβείο του διαγωνισμού της Young Concert Artists σε ηλικία 14 ετών, το 3ο Βραβείο στο Διαγωνισμό Enescu και το 2ο βραβείο στο διαγωνισμό Piano Masters του Μοντε Κάρλο ενώ το 2010 ανακηρύχθηκε καλύτερος  πρωτοεμφανιζόμενος Έλληνας καλλιτέχνης από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές μας