Παρά τη νεαρή της ηλικία, η Σιν Βανγκ είναι μία από τις κορυφαίες πιανίστες της Εσωτερικής Μογγολίας στην Κίνα. Σε ηλικία επτά ετών, κέρδισε το ειδικό βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Πιάνου της Κίνας, και έκτοτε δίνει συναυλίες και ρεσιτάλ σε όλη τη χώρα. Σπούδασε με τον Χούλιο Λαργκάτσα, τον Αντρέας Φρέλιχ και τον Γκάμπριελ Ρόζενμπεργκ στην Κολωνία και στη Νυρεμβέργη.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της κέρδισε υποτροφία της DAAD (Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών). Έχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις σε πολλούς διαγωνισμούς πιάνου και εμφανίζεται σε φημισμένες αίθουσες στην Ευρώπη και την Ασία: Φιλαρμονική του Βερολίνου, Σλος Ελμάου (Γερμανία), Κιντάι (Γουχάν, Kίνα), αίθουσες συναυλιών στο Ξιαμέν, στο Νινγκμπό, στη Χοχότ (Κίνα) κ.α.

Ως σολίστ, έχει εμφανιστεί με γνωστές ορχήστρες, όπως η  Φιλαρμονική Ορχήστρα του Γουχάν, η Συμφωνική Ορχήστρα του Άαχεν, η Ρωσσική Φιλαρμονική Δωματίου της Αγίας Πετρούπολης, η Καμεράτα του Βερολίνου, υπό τη διεύθυνση φημισμένων αρχιμουσικών: Καζήμ Αμπντουλάχ, Τζέιμς Π. Λιου, Γιούρι Γκίλμπο, Εντουάρντο Στράουσερ, Φουάντ Ιμπραΐμοφ. Συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ στην Ιταλία (Γκροσσέτο, Νάπολη, Σαλέρνο, Σικελία), στο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης του Κότορ (Μαυροβούνιο), στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στο Ντεϊά (Ισπανία), στο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής του Πομπινιάν (Γαλλία), στο Palais Sommer στη Δρέσδη και στο Monschau Klassik (Γερμανία), στη σειρά συναυλιών «Παρασκευές βράδυ με τον Γιούρι Ρέβιτς» στη Βιέννη, στο Διεθνές Φεστιβάλ του Γουχάν (Κίνα) κ.α.

Ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου, συνεργάζεται συχνά με τον Γιούρι Ρέβιτς (βραβείο Echo-Klassik), τον Αλεξάντερ Ντεμπρύ κ.ά., στην Κίνα και στην Ευρώπη. Είναι ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πιάνου στο Γκάιλενκιρχεν στη Γερμανία και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Διαγωνισμού Euregio Piano Award. Προσκαλείται τακτικά ως μέλος κριτικής επιτροπής σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου στην Ισπανία,  στη Σερβία, στη Γερμανία, στην Ιταλία στο Χονγκ Κονγκ κ.α.

Από το 2012, διδάσκει ως προσκεκλημένη καθηγήτρια σε μουσικά πανεπιστήμια της Κίνας και δίνει σεμινάρια τελειοποίησης στην Κίνα και στη Γερμανία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές μας