Βαρύτονος

Τηλιακός Δημήτρης

Ένας από τους πιο συναρπαστικούς βαρύτονους της γενιάς του, ο Δημήτρης Τηλιακός έχει εμφανιστεί ήδη σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου: Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, Εθνική Όπερα του Παρισιού, Θέατρο Ρεάλ στη Μαδρίτη, Θέατρο Λισέου στη Βαρκελώνη, Όπερα της Ζυρίχης, Όπερα του Μόντε Κάρλο, Θέατρο Τσαϊκόφσκι στο Περμ, Θέατρο Λα Φενίτσε, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή, Όπερα της Νίκαιας, Κρατική Όπερα του Αμβούργου, Αίθουσα Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, Όπερα του Τόκιο, Φεστιβάλ των Δύο Κόσμων του Σπολέτο, Λα Μονναί των Βρυξελλών, Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας, Βασιλική Όπερα της Δανίας κ.ά.

Γεννήθηκε στη Ρόδο, σπούδασε βιόλα και κατόπιν άρχισε τη φωνητική του εκπαίδευση στο Ωδείο Athenaeum. Κέρδισε το Βραβείο Μαρία Κάλλας και υποτροφία που του επέτρεψε να συνεχίσει τις σπουδές του στο Μόναχο, στην Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου. Αμέσως μετά κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Prinzregententheater στο Μόναχο ως Κόμης Ντ’ Αλμαβίβα στους Γάμους του Φίγκαρο κερδίζοντας το Βραβείο Γ. Ντ. Φασμπέντερ για νέους βαρύτονους.

Η δισκογραφία και βιντεογραφία του περιλαμβάνουν: Μάκβεθ του Βέρντι από την Bel Air Classiques με την Ορχήστρα της Εθνικής Όπερας του Παρισιού, Διδώ και Αινεία για την Alpha, Φραντσέσκα ντα Ρίμινι (Λαντσιότο) για την Bel Air Classiques, Χειμωνιάτικα ταξίδια του Σούμπερτ για τη Navis Classics, Ντον Τζοβάννι (ομώνυμος ρόλος) για τη Sony Classical υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Κουρεντζή.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές μας