Φαγκότο

Πλατ Τεό

Ο Τέο Πλατ είναι περιζήτητος ως σολίστ, μέλος συνόλων μουσικής δωματίου και μουσικός ορχήστρας. Έχει κερδίσει βραβεία σε πολλούς διαγωνισμούς, όπως ο Διεθνής Διαγωνισμός Πνευστών Αίολος, ο Γερμανικός Διαγωνισμός Μουσικής και ο Διεθνής Μουσικός Διαγωνισμός ARD στο Μόναχο. Έχει αποκτήσει σημαντικές μουσικές γνώσεις πλάι στον Σέρτζιο Ατσολίνι, τον Κλάους Τoύνεμαν, τον Νίκολαους Μάλερ και τον Νταγκ Γένσεν, με τον οποίο σπούδασε στην Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου του Μονάχου. 

Ο Τέο Πλατ έχει συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα Μπετόβεν της Βόννης και την Ορχήστρα Δωματίου του Μονάχου και έχει εμφανιστεί σε αίθουσες όπως το Κοντσέρτχαους του Ντόρτμουντ και η Φιλαρμονική του Έλβα στο Αμβούργο. Είναι προσκεκλημένος σε διεθνή φεστιβάλ μουσικής δωματίου (Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας, Σπάννουνγκεν στο Χάιμπαχ κ.ά.), και μέλος του Κουιντέτου Πνευστών Μονέ.

Από το 2019, ο Τέο Πλατ είναι κορυφαίος φαγκοτίστας στη Συμφωνική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Φραγκφούρτης. Το 2020 κυκλοφόρησε ο πρώτος του δίσκος, με κοντσέρτα για φαγκότο των Βέμπερ, Κρυσσέλ, Μπιτς και Ζολιβέ με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Γερμανικής Ραδιοφωνίας σε μουσική διεύθυνση Λήο Μακ Φολ. Τον Μάιο του 2021 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος του Lost Times με τον πιανίστα Άρης Αλεξάντερ Μπλέτενμπεργκ. Ο Τέο Πλατ συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ραψωδία στο σχολείο», μεταφέροντας στους νέους τον ενθουσιασμό του για τη μουσική. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές μας