Πιάνο

Πιζάρρο Άρτουρ

Γεννήθηκε στη Λισαβόνα το 1968, έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε ηλικία τριών ετών και το ντεμπούτο του στην πορτογαλική τηλεόραση σε ηλικία τεσσάρων. Ήρθε σε επαφή με τη μουσική και το πιάνο μέσω της γιαγιάς του Μπέρτα ντα Νόμπρεγκα, που ήταν πιανίστα, και του Κάμπος Κοέλιο (συνεργάτη της σε πιανιστικό ντούο), που ήταν μαθητής του Βιάννα ντα Μόττα, του Ρικάρντο Βινιές και του Ισιντόρ Φιλίπ. Από το 1974 ως το 1990, ο Άρτουρ μελέτησε με τον Σεκιέρα Κόστα, επίσης μαθητή του Βιάννα ντα Μόττα, καθώς και του Μαρκ Χάμπουργκ, του Έντβιν Φίσερ, της Μαργκερίτ Λονγκ και του Ζακ Φεβριέ. Μελέτησε επίσης με τον Ζόρζε Μοϊγιάνο στη Λισαβόνα και δούλεψε στο Παρίσι με τον Άλντο Τσικκολίνι, τον Ζερί Μουτιέ και τον Μπρυνό Ριγκουττό.

Κέρδισε πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό Βιάννα ντα Μόττα το 1987, στον Συμφωνικό Διαγωνισμό της Ευρύτερης Περιοχής του Παλμ Μπητς το 1988 και στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου του Ληντς το 1990,  γεγονός που σηματοδότησε την έναρξη της σταδιοδρομίας του σε διεθνές επίπεδο. Εμφανίζεται ανά τον κόσμο σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου, με μεγάλες ορχήστρες υπό τη διεύθυνση σπουδαίων αρχιμουσικών: σερ Σάιμον Ρατλ, Φιλίπ Aντρεμόν, Γιαν Πασκάλ Τορτελιέ, σερ Άντριου Ντέηβις, Έσα-Πέκκα Σάλονεν, Γιούρι Τεμιρκάνοφ, Βλαντίμιρ Φεντοσέγεφ, Ιλάν Βολκόφ, Φραντς Βέλσερ-Μεστ, Τούγκαν Σοχίεφ, Γιάκοφ Κράιτσμπεργκ, Γιαννίκ Νεζέ-Σεγκιάν, Λιμπόρ Πέισεκ, Βλαντίμιρ Γιουρόφσκι, Ιόν Μαρίν, Τζoν Γουίλσον, σερ Τσαρλς Μακέρρας.

Ο Άρτουρ είναι ενεργό μέλος συνόλων μουσικής δωματίου και έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ηχογραφήσεις με τις εταιρείες Collins Classics, Hyperion Records, Linn Records, Brilliant Classics, Klara, Naxos, Danacord, Odradek Records, Phoenix Edition και Capriccio.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές μας