Βιολοντσέλο

Παρατόρε Ραφαήλ

Ο Ραφαήλ Παρατόρε γεννήθηκε στο Μόναχο το 1992 και προέρχεται από μουσική οικογένεια. Μετά την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο, σπούδασε βιολοντσέλο με τους Πέτερ Μπρουνς, Κλαούντιο Μποχόρκεθ, Ράινχαρτ Λάτσκο και Βόλφγκανγκ-Εμάνουελ Σμιτ. Είναι ιδρυτικό μέλος του Κουαρτέτου Γκόλντμουντ, ενώ μελέτησε επίσης με τo Κουαρτέτo Άλμπαν Μπεργκ και και το Κουαρτέτο Άρτεμις στη Μαδρίτη και στο Βερολίνο.

Ο Ραφαήλ έχει τιμηθεί με Α΄ Βραβείο σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς βιολοντσέλου. Έχει λάβει υποτροφίες από το Ίδρυμα Γεχούντι Μενουχίν «Live Music Now» και το γερμανικό μουσικό ίδρυμα Deutsche Stiftung Musikleben. Είναι, επίσης, υπότροφος των TONALI, Studienstiftung des deutschen Volkes και PE-Förderung. Οι διεθνείς δραστηριότητες του Κουαρτέτου του τον έχουν ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ευρώπη, στη Βόρειο Αμερική, την Αφρική και την Ασία. Το Κουαρτέτο Γκόλντμουντ έχει τιμηθεί με Α΄ Βραβείο σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχει βραβευθεί στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό ARD.

Παράλληλα με τη δραστηριότητά του εντός του Κουαρτέτου, εμφανίζεται συχνά με διάφορα σχήματα μουσικής δωματίου σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ, όπως στο Φεστιβάλ Mεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας, στο Φεστιβάλ Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, στο Φεστιβάλ Μολύβου και στο Φεστιβάλ του Μαρβάο. Έχει προσκληθεί σε εμφανίσεις με μουσικούς όπως η Τζούλια Φίσερ, η Ξένια Σιντόροβα, ο Αντρέας Χόφμαϊρ, ο Αλεξέι Στάντλερ, ο Κρίστοφ Πόππεν και ο Γιόργκ Βίντμαν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές μας