Κλαρινέτο & φαγκότο

Ορλόφσκι Ντάβιντ

Μουσικός με τεράστια εκφραστικότητα και βάθος, ο Ντάβιντ Ορλόφσκυ είναι διεθνώς γνωστός ως ένας από τους κορυφαίους κλαρινετίστες, με ρεπερτόριο από τον Μότσαρτ έως τον Γολίχοφ και τη μουσική κλέτσμερ. Σε αποκλειστική συνεργασία με τη Sony, έχει ηχογραφήσει εννέα δίσκους που έχουν αποσπάσει τρία βραβεία ECHO Klassik και του έχουν χαρίσει την αποδοχή του κοινού.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ αλλά και με το τρίο του (Τρίο Ντάβιντ Ορλόφσκυ) σε μεγάλα φεστιβάλ και γνωστές αίθουσες: Φεστιβάλ Μουσικής του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, Μουσικό Φεστιβάλ Ράινγκαου, Φεστιβάλ της Λουκέρνης, Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου του Γκίντον Κρέμερ στο Λόκενχαους, Φιλαρμόνια του Βερολίνου, Κοντσέρτχεμπαου στο Άμστερνταμ, Κάρνεγκι Χολ, και με ορχήστρες όπως η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ολλανδικής Ραδιοφωνίας και η Γερμανική Ορχήστρα Δωματίου.

Ένθερμο μέλος συνόλων μουσικής δωματίου,  έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους ερμηνευτές, όπως η Βίλντε Φρανγκ, ο Ίγκορ Λέβιτ, το Κουαρτέτο Εγχόρδων της Δανίας, το Κουαρτέτο της Κρεμόνας και το φωνητικό σεξτέτο Singer Pur. Διατηρεί, επίσης, σχέσεις με μεγάλους σύγχρονους συνθέτες, όπως ο Tόρστεν Ρας, o Μάταν Πόρατ και o Ντέιβιντ Μπρους. Συνθέσεις του έχουν εκδοθεί από τον όμιλο Schott Music/Advance Music, και οι παρτιτούρες τους είναι συχνά πρώτες στις πωλήσεις.

Γεννημένος στο Τύμπινγκεν της Γερμανίας το 1981, σπούδασε με τον Μάνφρεντ Λίντνερ στην Ανώτατη Ακαδημία Φόλκβανγκ του Έσσεν και με τον Tσαρλς Νήντιτς και την Αγιάκο Οσίμα στη Σχολή Μουσικής του Μανχάτταν στη Νέα Υόρκη. Αυτήν την περίοδο βρίσκεται στο Βερολίνο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές μας