Πιάνο

Κόλτουν Φλόριαν

Ο γερμανός πιανίστας Φλόριαν Κόλτουν σπούδασε με τον Ίλια Σεπς στο Μουσικό Πανεπιστήμιο  της Κολωνίας. Από το 2013, συνεργάζεται με τον Τόμισλαβ Μπάυνοφ στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Τρόσσινγκεν. Παρακολούθησε σεμινάρια τελειοποίησης με αναγνωρισμένους καθηγητές, όπως ο Μπ. Λ. Γκέλμπερ και ο Γκ. Ρόζενμπεργκ. Ήδη από δεκατεσσάρων ετών δίνει συναυλίες και κερδίζει πρώτα βραβεία στον Γερμανικό Διαγωνισμό Νέων Ταλέντων Jugend Μusiziert και στον  Διαγωνισμό Μπαχ για Νέου Πιανίστες στο Κέτεν. Έχει διακριθεί με πρώτο βραβείο σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου, στην Ιταλία, στο Λουξεμβούργο, στην Ολλανδία κ.α.

Ο Φλόριαν Κόλτουν είναι τακτικός καλεσμένος σε γνωστούς συναυλιακούς χώρους στην Ευρώπη (Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία) και την Κίνα. Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Παλιά Όπερα της Φραγκφούρτης, στη Φιλαρμονική του Βερολίνου, στην Αίθουσα Tύρμερ στο Μπόκουμ και στην  Αίθουσα του Κάστρου στο Κέτεν. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής σε πολλά φεστιβάλ και σειρές συναυλιών στη Γερμανία (Χάινσμπεργκ, Άαχεν, Βίντεκ, Γκάιλενκιρχεν, Μόνσαου).

Από το 2012, διδάσκει σε σεμινάρια τελειοποίησης σε μουσικά πανεπιστήμια της Κίνας και της Ευρώπης και από το 2015, διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Κολωνίας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές μας