Βιολί

Φιλίππενς Ροζάννε

Η Ροζάννε Φιλίππενς διαθέτει εξαιρετικό χάρισμα στην επικοινωνία και έμφυτη μουσικότητα, ενώ είναι περιζήτητη στην Ολλανδία, όπου εμφανίζεται τακτικά στις μεγαλύτερες αίθουσες ως σολίστ και ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου. Η ερμηνεία της χαρακτηρίζεται για την εμβρίθεια, τη λεπτότητα και την πληθωρικότητα, ενώ η ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf την περιγράφει ως «δυναμική, ευαίσθητη και αψεγάδιαστη». 

Την περίοδο 2018/19 η Ροζάννε Φιλίππενς εμφανίστηκε με την Εθνική Ορχήστρα της Λυόν, ερμηνεύοντας στο βιολί και διευθύνοντας την Ορχήστρα στις Εποχές του Βιβάλντι και του Πιατσόλλα. Η συναυλία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Προσφάτως, εμφανίστηκε επίσης με τη Συμφωνική του Ζανκτ Γκάλλεν, τη Φιλαρμονική του Ρόττερνταμ στο De Doelen, τη Φιλαρμονική της Ολλανδικής Ραδιοφωνίας στη σειρά συναυλιών ZaterdagMatinee, τη Residentie Orkest στη Χάγη και στο Κοντσέρτχεμπαου στο Άμστερνταμ κ.ά.

Συνεργάζεται με καλλιτέχνες όπως ο Ιστβάν Βαρντάι, ο Άμιχαϊ Γκρος, ο Ζυλιέν Κεντάν, ο Κιαν Ζόλτανι, η Καμίγ Τομά και ο Εντγκάρ Μορώ σε φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών σε όλη την Ευρώπη. Υποστηρίζει με θέρμη την άρση των φραγμών στην κλασική μουσική και διοργανώνει τη σειρά «The Amsterdam Salon Pop-Up», παρουσιάζοντας συναυλίες υψηλών προδιαγραφών σε ασυνήθιστες τοποθεσίες που επιλέγει, διατηρώντας τη ζεστή ατμόσφαιρα του «σαλονιού». Η Φιλίππενς ηχογραφεί αποκλειστικά για την Channel Classics. 

Άρχισε μαθήματα σε μικρή ηλικία με την Αννέκε Σιλτ στο μουσικό σχολείο Άμστελβην. Συνέχισε τις σπουδές της στο Βασιλικό Ωδείο της Χάγης και στην Ακαδημία Χανς Άισλερ στο Βερολίνο με τον  Coosje Wijzenbeek, τη Βέρα Μπεθς, την Άννερ Μπύλσμα και τον Ουλφ Βαλλίν, λαμβάνοντας την υψηλότερη διάκριση και από τα δύο ιδρύματα. Κέρδισε α΄ βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Βιολιού της Ολλανδίας το 2009 και στον Διεθνή Διαγωνισμό Βιολιού του Φράιμπουργκ το 2014.

Η Φιλίππενς παίζει με Στραντιβάρι «Μπαρέρ» του 1727, χάρη στη γενναιόδωρη υποστήριξη του Ιδρύματος Ελίζε Ματίλντε.  

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές μας