Βιολί

Χέμσινγκ Έλντμπγιοργκ

Εκπρόσωπος της πλούσιας νορβηγικής μουσικής παράδοσης, η Έλντμπγιοργκ Χέμσινγκ είναι γνωστή στην πατρίδα της από την παιδική της ηλικία, κάνοντας την πρώτη σολιστική της εμφάνιση με τη Φιλαρμονική του Μπέργκεν στην ηλικία των 11. Με σπουδές στη Βιέννη με τον Μπορίς Κουσνίρ, έχει έκτοτε πραγματοποιήσει προσεκτικά βήματα στη νορβηγική και διεθνή σκηνή, τελειοποιώντας το ύφος της ερμηνείας της και ενσωματώνοντας ένα ρεπερτόριο που κινείται από τον Μπετόβεν ως τον Ντβόρζακ και από τον Γκρηγκ ως τον Ταν Νταν. Από κοινού με τον Ταν Νταν έχει συνεργαστεί σε πολυάριθμα πρότζεκτ τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ασία, και αυτό το διάστημα εργάζεται με τον συνθέτη για ένα νέο έργο προγραμματισμένο να εκτελεστεί για πρώτη φορά εντός του 2018.

Τον Μάρτιο του 2018 η Έλντμπγιοργκ Χέμσινγκ κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο ακτίνας στη σουηδική εταιρεία BIS, με τα κοντσέρτα για βιολί του Hjalmar Borgström και του Ντμίτρι Σοστακόβιτς, σε ηχογράφηση με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης υπό τον Olari Elts, ενώ το φθινόπωρο του 2018 θα κυκλοφορήσει ηχογράφησή της με το Κοντσέρτο για βιολί του Ντβόρζακ και τη Φαντασία και Τραγούδι Αγάπης του Σουκ, με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Αντβέρπ υπό τον Alan Buribayev. Η Χέμσινγκ θα εμφανιστεί, επίσης, σε επερχόμενο ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Κόνολλυ που έχει ως θέμα τις γυναίκες στον χώρο των τεχνών.

Στις προγραμματισμένες δραστηριότητές της για την περίοδο 2017-18 συμπεριλήφθηκαν τακτικές εμφανίσεις στο Stormen Concert Hall στο Μπόντο, όπου η Έλντμπγιοργκ υπήρξε Artist in Residence για το 2018, και εμφανίσεις, μεταξύ άλλων, με τη Φιλαρμονική του Όσλο, την Ορχήστρα MDR της Λειψίας, και τη Φιλαρμονική της Βαλτικής Θάλασσας. Μαζί με τον Julien Quentin πραγματοποίησε περιοδεία την άνοιξη του 2018, και εμφανίστηκε ως προσκεκλημένη στο Φεστιβάλ Pärnu του Πάρβο Γιάρβι στην Εσθονία.

Η Έλντμπγιοργκ Χέμσινγκ παίζει με ένα βιολί του Τζ. Μπ. Γκουαντανίνι του 1754, που της παραχωρήθηκε από το Ίδρυμα Dextra Musica. Η συνεχής καλλιτεχνική της εξέλιξη υποστηρίζεται γενναιόδωρα από το Ίδρυμα Göhde.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές μας