Συνθέτης

Χαριζάνος Νίκος

Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε σύνθεση, ενορχήστρωση, φούγκα, αντίστιξη και αρμονία. Απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο στη σύνθεση (Master in Composition)  (MMus) από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και στη συνέχεια άρχισε τις διδακτορικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ (Ουαλία).

Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε 34 χώρες σε όλες τις ηπείρους και έχουν βραβευθεί σε διεθνείς, ευρωπαϊκούς και κρατικούς διαγωνισμούς. Έχουν επίσης παρουσιαστεί από την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, την Ισπανική Τηλεόραση, το Κρατικό Ραδιόφωνο της Πορτογαλίας και του Μεξικού καθώς και σε ιδιωτικά κανάλια στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Πορτογαλία, την Τσεχία και την Κολομβία. Εκδομένα έργα του φιλοξενούνται σε πολλές βιβλιοθήκες, όπως η Εθνική Γερμανική Βιβλιοθήκη, η Βιβλιοθήκη Σούμαν, η Βιβλιοθήκη των Πανεπιστημίων Κολούμπια (ΗΠΑ), Mοντερρέυ (Μεξικό), Νις (Σερβία), Royal Academy of Music (Αγγλία),  Λίλιαν Βουδούρη (Ελλάδα). Είναι Γενικός Γραμματέας του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (ΚΣΥΜΕ) (ιδρυθέν από τον Ιάννη Ξενάκη) και μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτρο-ακουστικής Μουσικής (ΕΣΣΗΜ).

Έργα του έχουν δισκογραφηθεί από πολλές δισκογραφικές εταιρείες: Naxos (Αγγλία),  WDR Cologne (Γερμανία), Taukay Edizioni Musicali (TEM) (Ιταλία), Fly Note (ΗΠΑ), Musica Ferrum (Αγγλία), Sheva Collection (Ιταλία), Subways Music (Ελλάδα), Questions de Temperaments (Γαλλία), Hellenic Electroacoustic Music Composers’ Association (HELMCA) (Ελλάδα), Motivo (Ελλάδα), και κυκλοφορούν από τους μουσικούς εκδοτικούς οίκους: Schott (Γερμανία), Musica Ferrum (Αγγλία), Rowman and Littlefield (ΗΠΑ), Tetractys (Αγγλία), Da Capo Music Ltd (Αγγλία)Les Procuctions d’ Oz (Καναδάς), Gold Branch Music Inc. (ΗΠΑ), Arcomis (Αγγλία).

 

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές μας